- Przez Anna Bogusz
- Opublikowany 5 lat temu
Fundacja na rzecz Efektywnego Wykorzystania Energii wzięła udział w konferencji końcowej projektu CLIKIS i przedstawiła prezentację "Efektywny energetycznie sprzęt kuchenny – jak wybrać właściwie".
Konferencja odbyła się 13 czerwca 2019 r. w Krakowie (ul. Sławkowska 17, budynek Polskiej Akademii Umiejętności) i była adresowana do przedstawicieli szkół, samorządów lokalnych i organizacji pozarządowych związanych z żywieniem oraz wszystkich zainteresowanych wpływem żywienia na środowisko i zdrowie.
Wydarzenie miało na celu podsumowanie realizacji projektu CLIKIS oraz promocję szeroko rozumianego zrównoważonego żywienia – szczególnie w kontekście wpływu na klimat. W czasie konferencji szczególną uwagę zwrócono na zagadnienia związane w wpływem procesów produkcji i przetwarzania żywności na środowisko i zdrowie ludzi oraz zmianą nawyków żywieniowych. Jednym z poruszanych zagadnień była również efektywność energetyczna kuchni w szkołach.
Konferencja była nie tylko okazją do wysłuchania inspirujących prezentacji, ale i wymiany doświadczeń i dyskusji na temat aspektów zdrowotnych, środowiskowych i ekonomicznych żywienia w szkołach.
Polecane produkty
-
Hoval AG UltraSource T comfort (8)
- Klasa efektywności dla 35 st C: A+++
- Klasa efektywności dla 55 st C: A+++
-
BenQ BL2423PT
- Tryb włączenia (W): 16
- Energia (kWh / rok): 23
- Tryb uśpienia (W): 0.4
- Tryb wyłączenia (W): 0.5
-
Cantoni Sh56-2A
- Sprawność (%): 62
-
Balamuda The GreenFan
- Energia (kWh / rok): 7
- Wskaźnik efektywności energetycznej: 1.25
- Tryb gotowości (W): 0.5
- Moc nominalna (W): 20
- Poziom hałasu (dB): 54
-
Westinghouse Bendan 132 weiss
- Wydajność (m3/min): 159.28
- Energia (kWh / rok): 17.9
- Wskaźnik efektywności energetycznej: 2.84
- Moc nominalna (W): 56
- Poziom hałasu (dB): 50